Weerbaarheidscoaching

Weerbaarheidscoaching is een breed begrip. Je kunt van alles onder het kopje weerbaarheid zetten namelijk. Voor mij is weerbaarheid voor jezelf durven staan, je kracht herpakken en opgekropte (oude) emoties losmaken,  eruit laten komen en transformeren. Dit met behulp van boksen. 

Ik heb zelf jaren aan kickboksen gedaan op niveau en best een aantal wedstrijden op mijn naam staan. In die tijd gaf ik ook regelmatig les. Ook vaak aan de kindergroepen. Wat ik merkte bij de kinderen, en vooral de kinderen die het niet makkelijk hadden in hun leven, was dat het kickboksen hen veranderde. Na enkele lessen gingen de hoofdjes van hangend naar omhoog, ze lachten en hadden plezier, ze durfden dingen tegen de anderen te zeggen.. De kids gingen zichzelf neerzetten en werden zekerder van zichzelf. Ik hoorde regelmatig terug van de ouders dat het stukken beter ging op alle fronten. Zo ook met trainingspartners waarvan ik wist dat ze door lastige stukken heen gingen. Door het werkelijke weerbaar worden en zijn, ontstaat er bij veel mensen toch een bepaalde zekerheid en zelfvertrouwen, Daarbij komt de acceptatie van elkaar zoals je bent door het respect en discipline in de sport. Iedereen is gelijk, en iedereen helpt elkaar in hun groei, ongeacht leeftijd, geslacht, gewicht en niveau. 

Tijdens weerbaarheidscoaching gaan we eerst aan de hand van de klachten/het probleem kijken wat de aard daarvan is. Hebben we de kern gevonden, dan gaan we kijken wat er nodig is. Misschien willen er wel allerlei onverwerkte emoties/oude onverwerkte stukken uit, misschien is het wel nodig om jezelf wat meer letterlijk te kunnen verweren, of misschien komt er pas wat los als je eerst lichamelijk moe bent geraakt. Ook kan het zorgen voor meer gronding/aarding/integratie doordat je zo fysiek bezig bent. 

Eventueel is deze coaching ook mogelijk met een kleine dosering Ayahuasca, zodat je je wat makkelijker kunt openen op jouw diepere lagen. 

  • Black Facebook Icon
  • Instagram Social Icon

© 2019 copyright by Jantine Sarah