De ceremonie

En dan is het zover, je gaat aan een ceremonie deelnemen. Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Als je besluit om een ceremonie te boeken, dan spreken we eerst een datum en tijd af die voor alle partijen het meeste schikt. Vanaf dat moment is je reis eigenlijk al begonnen. Je gaat je voorbereiden, zowel fysiek, mentaal als spiritueel. Soms bereid je je misschien zelfs gedeeltelijk onbewust voor. Vaak komt het voor dat mensen die een Ayahuasca reis gaan maken van tevoren al dingen meemaken die "bijzonder" te noemen zijn. Bijvoorbeeld dromen die met de ceremonie te maken hebben, of er vallen dingen voor die voor jou te maken hebben met de ceremonie en misschien wel met je intentie(s). Je kunt dus stellen dat Ayahuasca al vanaf het moment dat je besluit een reis met haar te maken contact met je maakt en alvast met je begint te werken. 

Dan is daar eindelijk de dag van de ceremonie waar je zo naartoe hebt geleefd. We beginnen altijd met een kennismaking onder het genot van een kop thee en wat uitleg over Ayahuasca, over het verloop van de ceremonie en natuurlijk is er ruimte voor vragen. Dan, als je er klaar voor bent, gaan we starten. De ceremonie bestaat uit een openingsritueel, 2 schenkingen Ayahuasca en een sluitingsritueel. De eerste schenking duurt ongeveer rond de 2 - 2 1/2 uur en de tweede schenking zal ongeveer rond de 3 - 3 1/2 uur duren. In totaal zul je dus ongeveer rond de 6 uur aan het reizen zijn. Indien nodig / gewenst werk ik ook met Rapeh en Sananga (daar kun je meer over lezen onder informatie en artikelen).

Na het drinken van het eerste drankje kun je gaan liggen, of als je zitten fijner vind kun je ook gaan zitten, op een comfortabele matras en word je meegenomen in een ontspannende meditatie zodat je je goed open kunt stellen voor het contact met de spirit van Ayahuasca die jou mee zal nemen en begeleiden op je reis naar de diepten van jouw zijn, jouw kern. Alles wat jij op het moment van je reis nodig hebt zal aan bod komen, al zul je je misschien soms afvragen of je wat ze je laat zien/voelen/ervaren nou echt nodig hebt omdat het misschien niet het antwoord is wat je graag had willen hebben op bepaalde vragen of intenties. Vaak hebben zulke dingen een diepere betekenis en blijkt het achteraf toch misschien wel een antwoord te zijn. Het advies is dan ook, alles wat Ayahuasca je aanreikt in ieder geval aan te kijken. Sommige stukken in een reis kunnen best wel een beetje pittig zijn, maar Ayahuasca zal je nooit en te nimmer meer geven dan dat jij aankunt. Dus mocht je het even pittig hebben in je reis, bedenk je dan dat je echt sterk genoeg bent en het zeker weten aankunt. Ze geeft je alles voor jouw hoogste goed, zodat je jezelf kunt helen. Als je er zelf nou niet goed uit kunt komen, vraag dan gerust om hulp. 

Je kunt ook de meest prachtige dingen zien, voelen en ervaren. Daar mag je dan ook heerlijk van genieten, want Ayahuasca is namelijk niet alleen maar hard werken. Het verschilt per reis en per moment wat je beleving zal zijn. 

Tijdens de ceremonie draai ik muziek, is er stilte, zing ik icaro's en mantra's en werk ik met verschillende instrumenten. Ik word daarin gestuurd door Ayahuasca, dus alles gebeurt in het moment. 

Na de ceremonie staat er een lichte biologische, vegan maaltijd voor je klaar. Ook is er de tijd en ruimte om je ervaringen te delen als je daar behoefte aan hebt.

De ceremonie is voorbij, de integratie kan beginnen. Het is raadzaam om de dagen na een Ayahuasca ceremonie een beetje rustig aan te doen en niet te veel afspraken te plannen. Vaak sta je de dagen na een ceremonie energetisch nog wat meer open namelijk. Daarnaast kan Ayahuasca een enorm intense ervaring zijn, die als levens veranderend kan worden ervaren. Er wordt ook wel gezegd dat "het echte werk" pas na de ceremonie begint. Dat is een van de redenen dat nazorg een belangrijk plekje heeft. Er wordt na de ceremonie altijd nog minimaal één keer een mail of bericht gestuurd om te kijken hoe het met je gaat en of je nog ergens tegenaan loopt. Mocht je zelf vragen hebben of ergens tegenaan lopen, neem dan gerust contact op. 

  • Black Facebook Icon
  • Instagram Social Icon

© 2019 copyright by Jantine Sarah